KURLAND Olej z čiernej rasce (Nigella sativa) lisovaný za studena, 200 ml

32,51€
Bez DPH: 27,09€
Cena vo vernostných bodoch: 540
Výrobca: KURLAND
Kód produktu: 01730-00200
Vernostné body: 27
Dostupnosť: 1

Prorok Mohamed údajne povedal, že semená čiernej rasce môžu vyliečiť čokoľvek okrem smrti. Čierna rasca (Nigella sativa) má skutočne pozoruhodné hojivé a liečivé vlastnosti, ktoré z nej robia jednu z najsilnejších liečivých rastlín sveta. Lekári používali olej z čiernej rasce na upokojenie pokazených žalúdkov faraónov po ich extravagantných hostinách. Okrem toho používali olej z čiernej rasce aj na bolesti hlavy, zubov, prechladnutie a infekcie.

Z vedeckých štúdií sa zistilo, že olej zo semienok čiernej rasce:

  • zabraňuje rastu nádoru až o 50%,
  • zvyšuje rast zdravých buniek kostnej drene o 250%,
  • pomáha pri tvorbe prírodného interferónu,
  • má silné antibakteriálne a protizápalové vlastnosti,
  • pomáha chrániť telo pred poškodením chemoterapiou a ožiarením,
  • deaktivuje a/alebo zabíja niektoré druhy rakovinových buniek. .

Čierne semienka obsahujú vyše 100 chemických zlúčenín a niektoré zložky ešte nie sú objavené a identifikované. Hlavnou aktívnou látkou v oleji je kryštalický nigelón (dithymoquinone). Semienkový olej obsahuje aj beta-sitosterol, thymoquinone, kyseliny: myristovú, palmitovú, stearovú, palmitolejovú, olejovú, linolovú, arachidonovú, bielkoviny a vitamíny B1, B2 a B3. Tiež obsahuje vápnik, kyselinu listovú, železo, meď, zinok a fosfor.

Na vonkajšie použitie sa olej z čiernej rasce osvedčil pri liečení nečistej pleti. Mnohé ženy ho používajú na stiahnutie pórov. V rascovom oleji je obsiahnutá aj gama linolenová kyselina (GLA), ktorá napomáha pri regenerácii kožných buniek a tkanív. Vyživuje pokožku, lieči rôzne kožné choroby a ekzémy. Hodí sa na masáže suchej a citlivej pokožky so sklonom k alergickým reakciám, pokožku prirodzene chráni a regeneruje. Veľa ľudí dosiahlo vynikajúce výsledky pri zmiešaní trochu oleja s krémom na tvár a telo. Pôsobil uzdravujúco aj na popáleniny, psoriázu a kožné poruchy.

Aby sa olej lepšie vstrebal do pokožky, naneste ho na mierne vlhkú pokožku (po osprchovaní sa len jemne usušte). Pri aplikácii oleja na tvár, krk a dekolt si po niekoľkých minútach naneste na olejom potretú časť tela hydratačný krém. Ten zabezpečí hlbšie vstrebanie oleja. Rascový olej urýchľuje hojenie rán a obnovu buniek. Môžete ho použiť aj ako náhradu masážneho oleja, ak je vaša pokožka citlivá, prípadne má sklony k alergickým prejavom na bežné kozmetické prípravky. Rascový olej sa dá použiť aj ako nástroj na zamedzenie plešatosti.

Napísať recenziu

Poznámka: HTML nie je preložené!